Ons proces

Wij hebben de producten die u nodig heeft.

Hoofdman Roodzant heeft voor u de beste producten! Door de jarenlange ervaring en relaties met onze leveranciers weten wij het aanbod optimaal op de vraag af te stemmen. Wij weten welke eisen de markt heeft aangaande kwaliteit, maat, verpakking en uitstraling van het product.

De producten worden uitgebreid gekeurd.

Om de hoogste kwaliteit te bieden worden alle producten naar onze gekoelde loods getransporteerd in geconditioneerd transport, dit om de optimale koelketen te realiseren. Na aankomst in onze loods worden alle producten zeer streng gecontroleerd en in ons kwaliteit controle systeem (QC one) geregistreerd. Vervolgens worden uw producten klaargemaakt voor transport.

Wij verzorgen alle benodigde exportdocumentatie.

Voor de export naar Rusland is het van uiterst belang dat alle documenten en etiketteringen voldoen aan strenge eisen. Door onze jarenlange ervaring op dit vlak kunnen wij dit perfect voor u verzorgen waardoor uw producten zonder vertraging aankomen op plaats van bestemming. 

  • Missie & Visie

  • Groot netwerk

  • Luxe merken

  • Eigen productie

Missie & Visie

Hoofdman Roodzant gelooft in een korte keten waarbij we vraaggestuurd werken! Wij houden geen voorraad aan, want alles wat wij verkopen is VERS! Door ons betrouwbare netwerk van telers en leveranciers kunnen wij elke dag putten uit een grote bron van producten. Wij leveren op basis van de klantvraag. 

Groot netwerk

Mede dankzij onze jarenlange aanwezigheid in de markt en uitstekende contacten hebben wij een groot internationaal netwerk opgebouwd van partners die met ons de Russische markt willen bewerken en voorzien van de best mogelijke producten. Partners waar we op kunnen bouwen en die elke dag, en elk seizoen willen verbeteren om de consument een goed product te kunnen leveren. 

Luxe merken

Door onze kennis van de Russische markt weten wij wat er gevraagd wordt. Een belangrijk aspect hiervan is de vraag naar extra luxe producten en merken. Voorbeelden hiervan zijn: Ananas By Air, Mango By Air en Ready To Eat Avocado’s.

Eigen productie

Om strategisch van importantie te zijn heeft Hoofdman-Roodzant een zeer hechte band met Innofruit, een investeringsvehikel gelieerd aan het bedrijf. Op dit moment zijn er concreet 2 projecten die produceren, Zuid Afrika en Macedonië. Hier worden op behoefte en naar aanleiding van de vraag uit de markt producten geteeld. In Zuid Afrika worden druiven geteeld en in Macedonië ligt de focus op de productie van groenten. 

  • Kwaliteit

  • Facilitieit

  • Historie

Kwaliteit

Kwaliteit is voor ons nummer één, omdat wij geen voorraden aanhouden en de ketens kort houden kunnen wij dit ook elke dag weer waarmaken. 

Faciliteit

Vanuit onze vestiging in Barendrecht in Nederland kunnen wij vrijwel alle logistieke handelingen uitvoeren dankzij de goede samenwerking met Fresh Pack Logistics. Zij zijn verantwoordelijk voor al onze logistieke handelingen. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de verrichtingen voldoen aan alle vereiste certificeringen (HACCP, BRC/IFS). De keuringen worden uitgevoerd door ons eigen QC-team met de keurmodule QC One. Hierdoor kunnen wij onze leveranciers en klanten altijd en overal van een op maat gemaakt keurrapport voorzien. 

Historie

Hoofdman Roodzant staat bekend als een van de toonaangevende exporteurs van groenten en fruit naar Rusland. Ons prachtige van origine familie bedrijf is opgericht eind jaren 70. Begin jaren 90 is de export naar Rusland gestart om uit te groeien tot een van de grootste spelers op die markt vanuit Nederland. Door de jaren heen heeft Hoofdman Roodzant veel roerige jaren meegemaakt, de roebel crisis van 1998, de importboycot van 2011 n.a.v. de EHEC-bacterie en natuurlijk de meest recente boycot importboycot vanuit Rusland op Europese AGF producten van medio 2014. Waar vele anderen de markt hebben verlaten zijn wij doorgegaan. Door onze kennis van de markt kunnen we nu het verschil maken voor vele producenten wereldwijd. Wij profileren ons dan ook graag als marktspecialist die als betrouwbare partner optreedt in een gecompliceerde markt. Wij doen dit alles met een klein en enthousiast team van nationale- en internationale medewerkers.


Werken bij Hoofdman-Roodzant

Open sollicitatie | 40 uur p/w

Momenteel hebben wij geen openstaande vacatures.

Wil je graag bij Hoofdman-Roodzant werken, maar is er op dit moment geen passende vacature, stuur ons dan een open sollicitatiebrief. Het is belangrijk in deze brief aan te geven wat voor soort werk je zoekt, waar je interesses liggen en wat jouw motivatie is om bij Hoofdman-Roodzant te komen werken. Wij bewaren je gegevens en kijken dan of er op termijn een geschikte functie beschikbaar is die passend is voor jouw profiel.

Locatie: Barendrecht

neem contact met ons op

Voel je vrij om contact op te nemen